En död person som anträffades under hösten 2021 förbryllar polisen. Nu vill utredarna försöka ta hjälp av allmänheten för att kunna identifiera personen.

Det var i oktober 2021 som det kom in ett larm till polisen om att det påträffats något som skulle kunna vara en död människa. När polisen kom till platsen kunde patrullen fastställa att det var mänskliga kvarlevor. Platsen där likdelar hittades ligger i friluftsområdet runt pickesjön alldeles i utkanten av Borås.

Polisen har arbetat sedan dess med att försöka identifiera vem den döda personen är. Men eftersökningarna har inte gett utredarna något att arbeta med. Det har fastställts att kvarlevorna som hittades kommer från en mansperson. Den döda mannen har inte dött av naturliga orsaker, utan han har utsatts för ett brott. Polisen har följande signalement för mannen.

Signalement enl. Polisen

Mannen är 40-65 år och är 166-175cm lång med skostorlek 36 eller 38. Han hade blek/ljus hudfärg och hade intermediär/nötbrun till brun ögonfärg. Han hade också mörkblont till brunaktigt hår.

Polisen har också utfört en DNA profil via mannen DNA som säkrats. Bilden nedan är inte ett fotografi utan enbart en fantombild utarbetad i spaningssyfte.

 

Klicka på bilden för att förstora den

 

Upplysningar som kan leda till att mannen identifieras kan lämnas direkt till Polisen via 11414 eller www.polisen.se

 

Källa: Polisen

 

Publicerad 2023-03-22