Civilanställda inom polismyndigheten kan välja en ny form av polisutbildning.

Utbildningen går under namnet ”funktionsinriktad polisutbildning med verksamhetsintegrerad inriktning”. Endast civilanställda inom myndigheten är kvalificerade att söka. Du skall varit anställd inom polismyndigheten i minst 18 månader, i övrigt är kraven och målen samstämmiga med den ordinarie grundutbildningen till polis.

Studier 75-80% och 50% på sitt ordinarie arbete.

Utbildningens unika uppbyggnad är att du kan utbilda dig på distans med närstudieveckor för praktiska moment. Upplägget för polisutbildningen är att du arbetar och studerar parallellt, studier 75-80% och 50% på sitt ordinarie arbete. Du studerar under 2,5 år och därefter tillkommer en 6 månaders aspirantperiod.

Polismyndigheten hoppas med denna unika utbildningsmöjlighet att locka till sig personal som idag kanske arbetar på PKC,  RLC eller kanske som arrestvakt. Den som tjänar upp till 28.000 kronor i månaden får behålla sin nuvarande lön.

Deltagare som söker utbildningen med en högre lön blir tvungen att gå ned till 28.000 kronor i månad. Polismyndigheten poängterar att det efter utbildningens slut tillämpas individuell lönesättning.

Första omgången av utbildningsplatser är 96 stycken och ansökan till utbildningen är öppen till och med 23 juni 2022.

 

Källa: Polismyndigheten

 

Publicerad 2022-03-11