Polisen uppmanar alla ungdomar, -märk era ägodelar

Genom att märka ägodelar såsom ytterjackor, träningsjackor, träningsbyxor, väskor, handskar, mössor och även teknikprylar hjälper ni polisen att kunna spåra stöldgodset tillbaka till rätt ägare. Polisen kan beslagta ägodelar från ungdomar som uppenbart tillhör någon annan och då är det bra om polisen kan se märkning om vem ägaren är.

En stor mängd ungdomar som rånas eller blir bestulna vill inte polisanmäla. Ofta är  brottet utfört av en ungdom eller en ungdomsgrupp som de känner och vet vilka dem är. Rån och stölder sker ofta öppet och det behöver inte inbegripa uttalade hotelser, utan gärningspersonen/personerna  kan ha tillräckligt rykte om sig för att inte behöva hota.

De flesta rån och stölderna sker på platser där det finns många unga, som på skolan och fritidsgårdar. Du som är ungdom kan hjälpa polisen att ge dig sakerna tillbaka. Märk vinterjackor och alla andra ägodelar som du använder. Märkningen kan vara fullt synlig men även dolda märkningar hjälper polisen att återge stöldgodset till rätt ägare.

 

Polisanmäl alltid om du blir rånad eller bestulen på något. Kontakta polisen så snart som möjligt på 112 eller 114 14 om du har blivit utsatt för rån. 

Du kan även göra anmälan digitalt via polisens e-tjänster:
https://polisen.se/utsatt-for-brott/polisanmalan/ 

 

 

 

Källa: Polisen

Publicerad: 2021-12-22