Tom Hagen är en av Norges rikaste personer. Hans fru försvann i oktober 2018 och har inte hörts av sedan dess. Den norska polisen har hela tiden arbetet efter tesen att frun blivit kidnappad för lösensumma. Den norska polisen väntade hela tio veckor innan de gjorde försvinnandet offentligt. Men allt eftersom tiden och utredningen fortlöpt har Tom Hagen försökt leda polisen in på flertalet olika spår och vidhållet att allt handlar om ett kidnappningsdrama.

Senaste året har den norska polisen i stället arbetat med att kartlägga Tom och ha honom under spaning. Detta arbeta har nu enligt den norska polisen gett stort resultat och beslutade idag (tisdagen 28 April 2020) att anhålla Tom Hagen misstänkt för mord på sin fru.

Allt samarbete Tom haft sedan fruns försvinnande verkar istället ha varit en plan att vilseleda utredningsarbetet för att dölja sin egen inblandning. Polisen har slagit hål på en mängd olika försök till vilseledning i utredningen. Han skall bl.a. ha fingerat ett hotbrev med krav om att betala fyra procent av sin förmögenhet i kryptovaluta för att inte frun skall avrättas.

Tom Hagen greps tidigt på tisdagsmorgonen utanför sitt hem på väg till sitt arbete.

 

 

Publicerat: 2020-04-28