Leif GW Person gick hårt åt utredningen i dagens Nyhetsmorgon i TV4 om KevinFallet 1998. De två pojkarna som ansågs ansvariga för kevins död 1998 friades efter 20 år från alla misstankar.

Kevin Hjalmarsson hittades död kvällen den 16 augusti i Arvika. De två bröderna som vid tiden var fem och sju år gamla påstods ha erkänt mordet på Kevin. I och med detta ansåg både polis och myndigheter att fallet var löst. Efter att uppdrag granskning tog upp fallet och granskade det på nytt 2017 öppnades utredningen igen. I mars 2018 slogs det fast att de båda bröderna var helt oskyldiga till anklagelserna och avskrevs alla misstankar.

Leif GW Persson som har haft full insyn i polisens förundersökningsmaterial satte sig in i utredningen, Kevin kan med stor säkerhet ha bragds om livet av ett kurdiskt flyktingbarn.

Den kurdiska pojken som vid tiden för mordet var 13 år finns med i förundersökningens inledande skede. Men polisens utredare har efter en uppföljning av den kurdiska pojkens alibi, som dessutom avslöjades vara falskt, inte följt upp och arbetat vidare med pojken.

Enligt Leif GW Person, har pojken avförts på helt obegripliga skäl. Den 13 år gamla kurdiska pojken togs dessutom på bar gärning nio månader senare när han våldtog en treårig pojke bara 100 meter från den plats där Kevin försvann.

Leif GW Person säger att han kommer återvända till fallet längre fram. Enligt Leif GW är detta fallet ett ”formidabelt rättsövergrepp”, där dessutom statsmakten gjort påtryckningar.

 

 

Publicerad 2022-02-15