Uppdatering 2021-08-25
Efter häktningsförhandlingar har den misstänkte mannen i 60 års åldern släppts på fri fot. Polisens misstankar kvarstår och vidare utredningsarbete kommer att utföras. Teknisk bevisning från bl.a. husrannsakan är sänt till NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) och det kan ta veckor till månader innan svar kommer tillbaka.

En man i 60 års åldern är anhållen för mordet på Helena Andersson som begicks sommaren 1992. Han har delgivits misstanke för mordet på Helena Andersson i Mariestad. Helena försvann den 14 juni 1992 när hon var 22 år gammal. Hon hade promenerat hem från en utekväll på Stadshotellet i centrala Mariestad. Måndagen den 23 Augusti 2021 delgavs mannen polisens misstankar om mordet. Det är polisens kalla fall grupp som under det senaste året har arbetat med att försöka finna nya bevis i fallet.

Den misstänkte mannen var boende i Mariestad vid tiden för mordet och var inte bekant med Helena. Enligt polisen skall mannen ha agerat ensam när brottet begicks. I nuläget är polisen förtegen med uppgifter om de nya bevisen.

ColdCases.se hade planerat att släppa en stor artikel om Helena Fallet under sommaren 2020. Men när polisens kalla fall grupp i Göteborg tog upp ”Helena Fallet” på nytt under sommaren 2020 stoppades artikeln från att publiceras i väntan på nya uppgifter i fallet. 

 

Publicerad: 2021-08-23