Juldagen för exakt 29 år sedan mördades Jessica Torstensson

E fter en sen utekväll i Skellefteå 1992 åkte Jessica svarttaxi hem från nattklubben. Avsläppt endast några hundra meter ifrån sitt hem knivmördades Jessica. En man vaknade ur sin sömn av ett hjärtskärande kvinnoskrik i närheten och tittade ut genom fönstret. Men han såg inget. Det mannen inte visste var att femton meter därifrån kämpade Jessica för sitt liv.

Jessica hittades död några timmar senare utanför en dörr till en bostad på Skiftesgatan. Polisen tror att hon ringt på eller bankat på dörren till bostaden för att påkalla hjälp. Men ingen var hemma. Hon förblöder snabbt och avlider inom några minuter utanför dörren.

Motivet till mordet på Jessica är oklart. Utredningen av Jessicas mord fick en mycket långsam start från polisens sida under julhelgen 1992. Julledighet och helgdagar kom i vägen för en snabb start på utredningen.

 

Läs mer om det kalla fallet med Jessica Torstensson:

Fallet med Jessica plockas nu upp från de dammiga arkiven av polisen (2021). Uppgifter tyder på att det kan finns en ny tänkbar gärningsman. Läs mer om fallet med Jessica.

Jessica Torstensson 1992

.https://coldcases.se/90talet/jessica-torstensson-1992/

 

 

Publicerad: 2021-12-25