Eddie Svensson 31, boende i Högsbo mördades i mars 2018. Eddie hittades död under fredagskvällen den 9 mars efter att arbetsgivaren noterat honom som frånvarande i två dagar.

 

Eddie Svensson 31, hittades död under fredagskvällen den 9 mars i sin lägenhet

 

Läs också: Eddie hittades död i mars 2018.

Efter tre månaders utredningsarbete har utredarna som arbetat med fallet gripit en misstänkt. Det är en misstänkt man i 35-årsåldern som nu sitter anhållen. Mannen nekar till brott. Misstankarna mot mannen grundar sig på teknisk bevisning från själva brottsplatsen samt att mannen har en stark koppling till området. Inget som framkommit i utredningen kring Eddies mord tyder på att gärningsmannen och offret kände varandra.

Den misstänkte har tidigare dömts för ett tjugotal brott varav den senaste domen föll mot honom den 19 april tidigare i år. Domen i april gav mannen åtta månaders fängelse för misshandel, narkotikabrott samt grov stöld. Mannen har dock inte suttit frihetsberövad sedan domen föll mot honom.

Under hösten 2017 hittades den misstänkte av polis sedan ett vittne fann honom avsvimmad i sin soffa. Mannen var då påverkad av heroin. Det utfördes vid detta tillfälle en husrannsakan i mannens bostad och polisen fann en stor mängd narkotika (heroin och bensodiazepiner).

Den misstänkte mannen utförde år 2010 ett knivrån mot en äldre kvinna i hennes bostad i Högsbo. Han har även rånat taxichaufförer med kniv i samma område.

Mannen är även misstänkt för att ha utfört ett liknande överfall i Högsbo december 2017. Vid det överfallet överlevde offret. Utredarna misstänker att det är samma man som de nu har gripit för mordet på Eddie Svensson 31.

 

 

Publicerad 2018-06-29