Fem år efter detonationen i Helsingborg åtalas de misstänkta.

Vid midnatt natten till onsdagen 18 oktober 2017 detonerade en sprängladdning utanför polishuset i Helsingborg. Explosionen skapade stora materiella skador på polishuset och sågs som en attack på demokratin. Omkring 120 personer befann sig i området kring polishuset vid tiden för explosionen. Ingen person skadades.

På övervakningsfilmer syns en person som lämnar en kylväska vid entrén till polishuset. Kort därefter sker explosionen. Vittnen gav uppgifter om att sett en scooter i närheten av polishuset vid tiden för dådet och ett annat vittne har även pekat ut en person.

Åtalas

Nu har utredningen i ärendet lett till att tre personer åtalas, -säger Susanne Hagström Rosenqvist, polisområdeschef i nordvästra Skåne.

På en övervakningsfilm syns en person lämna en kylväska vid entrén. När personen har lämnat platsen sker sprängningen. Flera vittnen observerade samtidigt en scooter i nära anslutning till sprängningen och ett vittne har även pekat ut en av gärningspersonerna.

När polisen utförde husrannsakan hos en av de misstänkta personerna gjorde tekniker fynd av sprängämneskomponenter på en jacka. I den misstänktes förråd hittades även en scooter där tekniker kunde hitta spår av sprängämnen.

 

Källa: Polisen

 

Publicerad 2022-04-23

 

 

 

 

Tidigare Artikel

Läs också: Polishus Attackerat